ervaar onze

Kookworkshops

Wij zorgen voor een onvergetelijke culinaire ervaring! Ons uitgangspunt is dat elke gast een heerlijke en ontspannen avond heeft. Samen culinair genieten in een ongedwongen sfeer van de beste kwaliteit wijn, vlees, vis en uiteraard groenten en kruiden. Wij zorgen voor een gastronomische beleving die zelfs de meest ervaren levensgenieters verrast.

Onze kookworkshops bieden een culinaire beleving in een ongedwongen sfeer die zelfs de meest ervaren levensgenieters zal verrassen. Jij en jouw gasten worden ontvangen met een glas Grand Cru Champagne én een eerste proeverij zoals zelfgemaakte charcuterie of een mini proeverij van blauwvin tonijn, voor een smakelijk begin van de exclusieve kookworkshop.

Tijdens deze unieke kookcursus worden de gasten vrijblijvend in groepen verdeeld, waarbij elk groepje onder begeleiding een gerecht voor alle gasten bereidt. De nadruk ligt op genieten; er zijn geen verplichtingen. Als je bijvoorbeeld wilt leren hoe je de perfecte biefstuk bereidt, geven we je graag praktische tips die je jarenlang zult gebruiken. De echte kookliefhebbers staan soms de hele avond in de keuken terwijl andere gasten juist liever blijven zitten voor een goed gesprek bij de open haard of aan tafel.

De informele setting van onze kookworkshops zorgt voor een gezellige sfeer waarin koken en tafelen elkaar afwisselen. Na de bereiding van elk gerecht gaan de gasten aan de lange tafels zitten om te eten, gevolgd door de bereiding van het volgende gerecht. Bij elk gerecht hoort een zorgvuldig uitgezochte wijn uit onze wijnkelder of een speciaalbiertje. We dagen gasten graag uit om een iets te proeven wat ze nog niet kennen.

Aan het einde van het diner presenteren we een mooie kaastafel met een uitgebreide selectie van bijzondere kazen, druiven en Medjoul dadels. Je kunt net zoveel smaken proeven als je wilt en bij de kaas kun je kiezen uit diverse soorten port of een oude Ratafia de Champagne voor een heerlijke afsluiting. Daarna sluiten we de avond af met koffie of thee waar nog een heel bijzondere, speciaal voor ons gemaakte, bonbon bij geserveerd wordt.

Onze kookcursussen en exclusieve kookworkshops zijn perfect voor bedrijfsuitjes, jubileum- of familiefeestjes, vrijgezellenfeestjes en ultieme mannenuitjes. Laat je verrassen door de sfeer, het heerlijke eten en de unieke momenten die wij bieden. Boek vandaag nog een kookworkshop en beleef een avond om nooit te vergeten.

De kookworkshops duren 5 uur en kunnen geboekt worden voor EUR 200 per persoon. Bel of mail ons met jouw wensen dan maken we met veel plezier een voorstel met onze mogelijkheden.

Ontdek onze kookworkshop opties!

Waar ben je naar op zoek?

Koken, tafelen en genieten met je team, collega’s of MT

Koken met familie en vrienden

Stoere mancave avond met de Big Green Egg’s

koken, tafelen en genieten met je team, collega's of MT

BEDRIJFSUITJE

Een kookworkshop als bedrijfsuitje bij meestergenieter Jan Dirk Zonnenberg is interactief, vrijblijvend en informeel. Met collega’s, het hele team, een afdeling of jouw MT een avond koken zorgt voor een dynamische ervaring waarbij gasten niet de hele avond op dezelfde plek zitten. Terwijl een paar collega’s aan het koken zijn, staan anderen erbij met goede raad of gekkigheid, weer anderen zitten aan tafel of bij de open haard. Bij elk gerecht halen de gasten hun bord op in de open keuken en zoeken ze een nieuw plekje aan de lange tafels.

Regelmatig vraag ik gasten om even met de (hele!) vis rond te gaan om aan de collega’s te laten zien voordat we de vis gaan bereiden. Of ik vraag ze bijvoorbeeld om met een compressor lucht onder de huid van een pekingeend te blazen. Soms hilariteit maar vaak ook is er enorm veel interesse. Dan is mijn missie alweer geslaagd. En de geweldige foto’s die gemaakt worden tijdens zo’n avond blijven als mooie herinnering.

Een kookworkshop is altijd een avondvullend programma. Onze gasten noemen het wel eens (vijf uur lang) culinair entertainment; van ontvangst met een glas Grand Cru champagne en een eerste proeverij tot aan de luxe en zeer uitgebreide kaastafel met een port proeverij aan het eind van de avond.

Wil je toch nóg meer luxe of speciale aandacht voor jouw gasten tijdens dit teamuitje? Dan hebben we enkele bijzondere opties om toe te voegen:

  • Een luxe afsluitende borrel met whisky en cognac en een mooie sigaar uit mijn rookkamer voor de liefhebbers
  • Laat je gasten halverwege de avond zelf hun T-bone afzagen met een serieuze zaag. Elke gast schrijft zijn naam op de vacuüm zak waar de T-bone in verpakt wordt en aan het eind van de avond krijgt elke gast zijn of haar zelf gezaagde T-bone mee naar huis inclusief bereidingsadvies van ons. Een smakelijke give-away en een leuk spektakel tijdens de avond.
  • Geef iedereen een Smaakpakket of mijn boek ‘Proefverlof’ mee naar huis, een leuke herinnering aan een mooie avond.
  • We kunnen de avond invullen als jachtevent; aankomst met vuurkorven en een warm apéritief, een jager bij de ontvangst die jouw gasten graag wat meer vertelt over hoe het nou echt zit met wildbeheer en daar altijd wel een paar leuke anekdotes bij heeft, een menu met Veluws wild en door mij zelf geplukte paddenstoelen.

De kookworkshops duren 5 uur en kunnen geboekt worden voor EUR 200 per persoon.

Een bedrijfsuitje bij meestergenieter Jan Dirk Zonnenberg is een culinaire ervaring die je team zal verrassen en verbinden. Boek vandaag nog jouw bedrijfsuitje en beleef een onvergetelijke avond vol kookplezier en gezelligheid.

“Wat hebben wij afgelopen donderdag genoten van een geweldig relatie event bij Jan Dirk. Vooraf hadden we prettige afstemming over de invulling en tijdens de avond hebben we genoten van de geweldige locatie, de leuke verhalen, de energie, het verrukkelijke eten, de wijnen, het enthousiasme van Jan Dirk én de sigaar toe. De avond oversteeg onze verwachtingen. De titel Meestergenieter is Jan Dirk op zijn lijf geschreven! Veel dank voor alle goede zorgen.”

Lizette de Pagter

via LinkedIn

koken met familie en vrienden

VIER JE MOMENTEN

Een verjaardag, een huwelijksjubileum, je gaat trouwen; zomaar wat voorbeelden van momenten die je wilt vieren. Met alleen de mensen om je heen die belangrijk voor je zijn.

Een avond lang samen koken, samen tafelen, samen genieten en nieuwe herinneringen maken. Een avond waar vaak nog lang over nagesproken wordt door jouw gasten is iets wat ik vaak terug hoor.

We genieten met elkaar van een diner met meestal 5 tot 6 gangen, bereid met de mooiste seizoensproducten zoals door mij zelf geplukte paddenstoelen, eetbare bloemen en kruiden uit eigen tuin, de meest verse vis die vaak in zijn geheel gegaard wordt, Veluws wild rechtstreeks van onze jagers of de beste kwaliteit vrouwelijk rundvlees. En ondanks mijn slagers achtergrond, hou ik ook heel erg van groenten in diverse bereidingen.

Tussen de diverse gerechten en bereidingen is er natuurlijk voldoende ruimte voor bijvoorbeeld speeches.

De kookworkshops duren 5 uur en kunnen geboekt worden voor EUR 200 per persoon.

Maak jouw speciale gelegenheid onvergetelijk met een kookworkshop voor een verjaardag, jubileum of koken op jouw trouwdag bij meestergenieter Jan Dirk Zonnenberg. Boek vandaag nog en beleef een culinaire avond vol gezelligheid en smaakvolle verrassingen.

“Tot tweemaal toe een prachtige avond gehad bij PartyZ van Jan Dirk Zonnenberg, op een unieke locatie in een hele mooie ambiance. Leuke kookworkshops waarbij je samen met je gasten de handen uit de mouwen kunt steken, maar niet perse allemaal hard hoeft te werken in de professionele keuken met alles erop en eraan, om uiteindelijk heerlijk te eten en drinken met elkaar. Op een subtiele manier zorgen Jan Dirk en zijn team dat het niet kan mislukken en waan je je even topkok. Mijn gasten waren beide keren heel enthousiast en we kijken terug op onvergetelijke avonden. Van harte aanbevolen!”

Theo Verhoeven

via LinkedIn

Stoere mancave avond met de Big Green Egg's

KOKEN ALS EEN CAVEMAN

Mancave of meatcave; welke naam je er ook aan wilt geven, een stoere avond met de mannen wordt het sowieso! Maar dan wel een luxe mancave met de beste kwaliteit vlees, mooie bijpassende wijnen en speciaalbieren in een prachtige locatie. Deze kookworkshop wordt vaak geboekt als vrijgezellenfeest of door mannen die bijvoorbeeld 50 of 60 worden.

Ik ben slager geweest en ik voel me nog steeds slager in hart en nieren Mijn kennis en passie voor het vak blijven onverminderd sterk. Onze boeren en jagers weten precies welke kwaliteit ze aan mij moeten leveren.

Bij aankomst zijn de kolen in de Big Green Egg’s al roodgloeiend en hangt er waarschijnlijk een groot deel van een wild zwijn, lam of hert klaar voor een demonstratie uitbenen en afvliezen. We beginnen echter eerst met een mooi glas Grand Cru champagne en een eerste proeverij, zoals huisgemaakte pastrami of prosciutto cotto op een vers afgebakken broodje. Dit is het perfecte begin van een smakelijke avond!

Deze kookworkshop is een avondvullend programma waarbij we telkens afwisselend een gerecht bereiden en eten. Deelname aan de bereiding is geheel vrijblijvend. Sommige gasten staan graag de hele avond in de keuken of bij de Big Green Egg’s, terwijl anderen liever genieten van de gesprekken en het meekijken bij de bereidingen.

Tijdens deze avond serveren we meerdere kleine gerechten met diverse soorten vlees. Denk aan zuiglam, Veluws edelhert of wild zwijn in diverse bereidingen, pulled chicken, pekingeend, vrouwelijk rundvlees van verbeterd roodbont en vlees van onze eigen wolvarkens. Het menu kan in overleg worden samengesteld en is afhankelijk van de beschikbaarheid.

We demonstreren verschillende bereidingstechnieken zoals koud roken, warm roken, direct en indirect grillen. Of misschien wil jij wel graag caveman style bbq leren!

Na de kaas- en portproeverij sluiten we de avond af met koffie of thee en een laatste proeverij: een speciale bonbon gemaakt met het vet van onze eigen wolvarkens.

De kookworkshops duren 5 uur en kunnen geboekt worden voor EUR 200 per persoon.

Maak van jouw vrijgezellenfeest of verjaardag een onvergetelijke culinaire ervaring bij meestergenieter Jan Dirk Zonnenberg. Boek vandaag nog en beleef een avond vol smaakvolle verrassingen en stoere gezelligheid.

Extra optie op een toch al geweldige avond!

Deze vijf uur durende culinaire avond is al een complete beleving, maar we hebben nog wel een leuke extra optie die je zou kunnen toevoegen. Jij en je gasten zagen zelf je eigen T-bone af tijdens de avond om deze gevacumeerd en voorzien van bereidingsadvies mee naar huis te nemen. Daarbij krijgt iedereen ook nog een bakje marinade mee naar huis. Een hele leuke toevoeging voor de avond zelf én je kunt thuis nog nagenieten met een prachtig stuk vlees. Deze optie kost EUR 50 extra per persoon.

“Jan Dirk heeft een kookworkshop gegeven voor mijn 50ste verjaardag. Vanaf de eerste kennismaking maakte hij indruk met zijn enthousiasme, creativiteit en deskundigheid. De kookworkshop was een groot succes. Jan Dirk zorgde voor een goede sfeer, er werden gedurende de avond verschillende heerlijke en interessante gerechten in groepjes klaargemaakt. De gevraagde inzet van de gasten paste perfect in een feestelijke situatie.”

Gilbert Pluym

via LinkedIn

kookworkshop op locatie?

In je tuin, bij je bedrijf of een andere unieke plek

Wil jij iets vieren op een bijzondere locatie? Boek een kookworkshop op locatie en wij zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Of het nu gaat om koken vóór en mét jouw gasten, wij brengen alles mee wat nodig is: twee mobiele keukens, Big Green Egg’s, alle keukenmaterialen, glaswerk, ingrediënten, dranken, disposable borden en bestek.

Wij ontzorgen je volledig en verzorgen ook de aankleding en accommodatie voor jouw event, inclusief mooie tenten, ingericht volgens jouw sfeerwens. Of je nu wilt tafelen, actief meekoken of verfijnde kooktechnieken leren, wij zorgen ervoor dat elke gast een heerlijke en ontspannen avond beleeft.

Samen culinair genieten in een ongedwongen sfeer. Ons gastronomisch programma verrast zelfs de meest ervaren levensgenieters. Boek vandaag nog jouw kookworkshop op locatie en maak van jouw evenement iets bijzonders!

Boek nu!

Vul het formulier in of bel ons vandaag nog om jouw unieke kookbeleving te boeken. Wij maken met veel plezier een voorstel met de mogelijkheden.

Direct contact? Bel ons: +31 6 14 617 530